Mjesto ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” biće pretvoreno u memorijalni centar

Prostor u kome je 13-godišnji K.K. ubio devetoro učenika i čuvara Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu biće pretvoren u memorijalni centar, poput spomenika đacima u Kragujevcu, a 3. maj će u srpskim školama biti obilježavan kao Dan sjećanja i tuge, izjavila je ministar prosvjete Srbije Slavica Đukić Dejanović.

-O tome kako će se tačno obilježavati, tek ćemo razgovarati, ali svakako ćemo se toga dana svi zajedno sjetiti velike tragedije i nevinih žrtava. Vidite i tu simboliku brojeva, 3. 5. i 5/3, što je i spomenik streljanim đacima u Kragujevcu – rekla je Dejanović za “Kurir”.

Ona je dodala da je sugestija učenicima, nastavnicima i roditeljima da osnovni cilj školske 2023/24. godine bude razvoj pravih ljudskih vrijednosti kod učenika, unapređenje međusobnih komunikacija uz poštovanje, saradnju i solidarnost sa uvažavanjem različitosti.

Dejanović je istaknula da je konkretna sugestija nastavnicima da prva školska sedmica bude usmjerena na tematske aktivnosti, a druga da bez ocjenjivanja nastavnici steknu uvid u obrazovna postignuća učenika iz ranijih razreda.

Prethodni članakPrinc Filip Karađorđević i princeza Danica na “Kočićevom zboru”
Naredni članakStočani tuguju: Poginuo mladi motociklista, bio je prvo povratničko dijete rođeno u Stocu