OGLASILO SE ZVONO U OŠ “VLADISLAV RIBNIKAR”, PRVI PUT NAKON TRAGEDIJE: Nastavlja se nastava

Nastava u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, u kojoj se 3. maja dogodila velika tragedija kada je učenik sedmog razreda K. K. ubio 8 učenika i čuvara škole, nastavlja se danas sa skraćenim časovima, bez ocjenjivanja, prozivanja i uz prisustvo u školi šest policajaca u svakoj smjeni.
Kao što je najavljeno u 8 sati oglasilo i školsko zvono, prvi put nakon tragedije.

Dio roditelja traži da se školska godina za “Ribnikar” završi i traži odgovore na brojna pitanja kojih još nema. Djeca koja ne žele ili ne mogu da se nastavi priduže moći će da ostanu kod kuća, uz dopis roditelja i neće imati neopravdane izostanke. Više od 200 roditelja zahtjeva da se školska godina za “Ribnkar” završi, jer je 3. maj dan tragedije, posljednji dan školske godine.

Juče je u školi održan sastanak grupe roditelja VII-2, odjeljenja u kom se dogodila tragedija 3. maja, sa nekoliko ministara i predstavnikom kabineta predsjednice Vlade. Oni su došli u školu sa odgovorima na zahtjeve roditelja, ali je odloženo saopštavanje za narednu sjednicu. Roditelji su ponovili zahtjev da se nastava obustavi i školska godina završi zaključno sa 3. majem.

– Sjednici nije prisustvovalo nekoliko roditelja VII/2 iz razumljivih razloga. Oni su imali prioritet da se sastanu sa predstavnicima vlasti i institucija – rekao je Šaljić.

On je objasnio da je inicijativa 200 roditelja da škola prestane sa radom “stoji i dalje”.

Prethodni članakm:tel ponovo u posjeti Vukosavlju
Naredni članakHERCEG: ZA ZGRADU KANTONALNOG SUDA U MOSTARU OKO MILION KM