Preminula djevojčica ranjena u školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru

Beograd, 7. maja 2023.- Srbija se i danas oprašta od žrtava dva masovna ubistva u kojima je život izgubilo 17 osoba u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i dva sela kod Mladenovca i Smedereva. Danas je treæi dan žalosti u Srbiji, a graðani ostavljaju cveæe i pale sveæe na mestima zloèina, ali i na trgovima i drugim javnim mestima.Zastave Srbije na institucijama spuštene su na pola koplja, a sve aktivnosti poèinju odavanjem pošte nastradalima minutom æutanja. FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORÈIÆ/ nr

Djevojčica, koja je teško povrijeđena u pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“, preminula je jutros u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj.

Djevojčica je u stravičnom napadu u školi zadobila teške povrede glave. Ona je i pored hitne hirurške intervencije i svih preduzetih mjera intenzivnog liječenja podlegla teškim povredama.

Ministarka zdravlja Srbije Danica Grujičić, u svoje ime i u ime Ministarstva zdravlja, izjavila je iskreno saučešće porodici nastradale djevojčice.

Podsjetimo, ona je 10. žrtva masakra koji je počinio trinaestogodišnji dječak 3. maja u ovoj školi. Kosta K. je tada usmrtio osmoro učenika i domara škole.

Prethodni članakDrama u naselju Orašac kod Bihaća: Voda došla do kuća
Naredni članakPrimorac: Značajna ulaganja u kontrolne tornjeve, radare, objekte na sva četiri aerodroma u BiH