Stočani tuguju: Poginuo mladi motociklista, bio je prvo povratničko dijete rođeno u Stocu

Motociklista F. M. (27) iz Stoca poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u subotu, 26. augusta oko 16.10 sati dogodila na kolovozu magistralnog puta M-18, Sarajevo – Olovo.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), F. M., koji je upravljao motociklom Suzuki, sudario se sa automobilom Golf, za čijim volanom je bio K. B. (24).

Motociklista je smrtno stradao, dok su vozač Golfa i njegova saputnica 23-godišnja Ž. J. zadobili lakše povrede.

Njima je ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

O slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji je izašao na mjesto nesreće i rukovodio uviđajnom ekipom Uprave policije MUP-a KS.

Federalni ministar za izbjegle i raseljene Nerin Dizdar opristio se na društvenim mrežama od svoga sugrađanina.

”Muharem Frenjo je, koliko pamtim, prvo dijete rođeno u povratničkoj zajednici u Stocu i zasigurno jedno od prvih rođenih u povratničkim sredinama u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Teško je nekom neupućenom objasniti značaj te skromne, hrabre povratničke porodice i nekolicine prvih povratničkih porodica za sve Stočane. Pretrpjeli su brojna iskušenja i teškoće, a njihova kuća je uvijek bila utočište za sve druge koji su tada još uvijek povremeno dolazili u Stolac.

Sa svojom zajednicom se Muharem tako rodio i srodio. Oni koji ga poznaju najbolje i reći će da je bio upravo takav, prkosan, pomalo svojeglav, a neizmjerno dobrodušan, uvijek susretljiv i iskren prijatelj. Volio je i živio svoj Stolac.

Porodici, a posebno majci Senadi, želim sabur, a Muharemu da tamo gdje se svi vraćamo zagrli svoga babu Šaćira i da zajedno s njim sada hodi dženetskim baščama”, objavio je Dizdar.

 

Prethodni članakMjesto ubistva u OŠ “Vladislav Ribnikar” biće pretvoreno u memorijalni centar
Naredni članakDodik na Kočićevom zboru: I danas imamo Rudonju i iz inata mu pokazujemo srednji prst