Vučić: Vidjećemo šta Bošnjaci namjeravaju i u skladu sa tim reagovati

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se vidjeti šta će biti u vezi namjere Bošnjaka da u UN bude donesena rezolucija o Srebrenici, te da će u skladu sa tim biti reagovano.

Vučić je, odgovarajući na novinarsko pitanje tokom obilaska Vojnotehničkog instituta na beogradskom Žarkovu o tome da li je ova namjera Bošnjaka dio hibridnog rata koji se protiv Srbije vodi iz regiona, rekao da on “nema dokaze za to, da će vidjeti šta će da bude i da će se u skladu sa tim reagovati”.

Kada je riječ o bezbjednosnoj situaciji, Vučić je poručio da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da će kroz ubrzani razvoj domaćeg i naoružanja uopšte učiniti sve da sačuva svoju bezbjednost i poziciju.

On je rekao da Evropi i svijetu slijede mnogo veći sukobi od ovih aktuelnih.

– Sve što proizvedemo i puta pet više možemo da izvezemo. Sada je ludnica. Svi su mislili da je lako da predsednik Rusije Vladimir Putin bude pobijeđen. Pošto su shvatili da je to nemoguće – svi se ubrzano militarizuju – rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da sve rezerve municije za Vojsku Srbije moraju biti 100 i 150 odsto popunjene, kao i prateće rezerve.

– Moramo sve da uradimo da u svakom momentu možemo dejstvovati. Moramo jačati specijalne jedinice i radimo na uvođenju redovnog vojnog roka – rekao je Vučić.

On je naglasio da će do kraja godine biti proizvedeni srpski dronovi i dronovi kamikaze, te da se ubrzo radi na novim bezbjednosnim doktrinama.

Predsjednik Srbije najavio je da pripadnici Vojske Srbije mogu da očekuju nastavak povećanja plata i da će se raditi na povećanju njihovog standarda.

– Osim povećanja plata od 12,5 odsto plus 25 odsto – imaćete još povećanja. Јedino što tražimo je više truda i rada – poručio je Vučić.

Vučić je najavio da će specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak sredinom mjeseca doći u Beograd.

Prethodni članakUhapšen osumnjičeni za krađu Brus Lija
Naredni članakCvijanović: Godinama postoji zloupotreba u spoljnopolitičkom djelovanju