Cvijanović: Godinama postoji zloupotreba u spoljnopolitičkom djelovanju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović naglasila je da se aktivnosti ambasadora pri Stalnoj misiji UN Zlatka Lagumdžije sprovode bez saglasnosti Predsjedništva, te ukazala da u BiH godinama postoji zloupotreba kada je riječ o spoljnopolitičkom djelovanju.

– Ovo nije prvi put da ambasador preuzima samoinicijativne aktivnosti ili to rade sa samo jednom grupacijom u društvu. Generalno gledano, određena pitanja nas mogu dodatno udaljiti jedne od drugih – rekla je Cvijanović povodom saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici.

Cvijanović je za “Večernje novosti” navela da postoji već toliko neriješenih pitanja u BiH.

– Poštujem sve žrtve, ali moramo pobjeći od zloupotreba. Već je postalo besmisleno ukazivati koliko se promašaja pravi kada je u pitanju spoljna politika BiH. Ovo su stvari koje treba da prate liniju koju je postavio Ustav, no međutim, svjedoci smo da već godinama postoji zloupotreba kada je u pitanju spoljnopolitičko djelovanje – rekla je Cvijanović.

“Večernje novosti” su došle do saznanja da bošnjački dio misije BiH pri UN samostalno, bez odluke Predsjedništa BiH, radi na novoj rezoluciji o Srebrenici koja bi trebalo da bude predstavljena na sjednici Generalne skupštine UN u aprilu.

Prethodni članakVučić: Vidjećemo šta Bošnjaci namjeravaju i u skladu sa tim reagovati
Naredni članakLani pokrivenost uvoza izvozom 305 odsto