Uhapšen osumnjičeni za krađu Brus Lija

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona lišio je slobode osobu inicijala D.P (46) iz Mostara zbog osnovane sumnje da je otuđio kip Bruce Leeja iz parka Zrinjevac u Mostaru.

Kako navode, u istrazi su učestvovali članovi Policijske uprave Mostar Odjel kriminalističke policije, a istraga nije bila jednostavna. “Kriminalistička istraga je bila komplikovana iz više razloga, a pogotovo zato što park Zrinjevac nema videonadzor. Uprkos svim otežavajućim okolnostima inspektori Odjela kriminalističke policije PU Mostar uspjeli su za kratko vrijeme utvrditi identitet osumnjičenog, lišiti ga slobode i pronaći predmetni kip, koji je oštećen”, naveli su iz MUP-a HNK.

Podsjetimo, na Instagram stranici Mostar Forever u petak je objavljena fotografija kipa kojemu su prepilane noge te koji je, prema svemu sudeći, ostao i bez glave.  Kako su saopštili, PU Mostar će po okončanju istrage nad osumnjičenim podnijeti izvještaj o počinjenom kaznenom djelu nadležnom tužilaštvu. Podsjetimo, kip ovog velikana, koji je bio postavljen u parku Zrinjevac, nestao je proteklog vikenda.

Prethodni članakŠpijunski rat u Srbiji, ili: KRIK za Oskara
Naredni članakVučić: Vidjećemo šta Bošnjaci namjeravaju i u skladu sa tim reagovati