Vučić: Kurti i Đukanović da prestanu sa lažima protiv Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija i predsjednika Crne Gore Milu Đukanovića da Srbiju ostave na miru i da prestanu da lažu i obmanjuju javnost.

Reagujući na optužbe Kurtija i Đukanovića da je Srbija kupovinom kineskog defanzivnog oružja ugrozila mir u regionu, Vučić je poručio da ti neutemeljeni napadi pokazuju da u ubrzanoj kampanji žigosanja Srbije pored stranih centara moći učestvuje i dio regiona, i to onaj koji svoj uspjeh vidi u neuspjehu i propasti Srbije.

On je poziciju Srbiju uporedio sa vukom samotnjakom, ističući da tu “veličanstvenu životinju nikada niko nije vidio u cirkusu, gdje ima i lavova i slonova i tigrova”.

– Uvijek bih prije prihvatio ulogu vuka samotnjaka nego bestidnih i nemoralnoh hijena, ma koliko da ih ima – tri, pet, šest, a ponekad i 19. Јoš je gore biti muva zunzara koja se vrti oko hijena i čeka da im one donesu neki plijen, a takvi su i Kurti i Đukanović – poručio je Vučić.

On je ukazao da Kurti i Đukanović iznose laži o nabavci kineskog defanzivnog oružja sa samo jednim ciljem – da sebe predstave kao tobožnje žrtve, a Srbiju kao navodnog velikog i opasnog agresora, prenose beogradski mediji.

Prethodni članakPrevrnuo se helikopter OS BiH
Naredni članakKrajem avgusta kreću redovni letovi za Italiju iz Mostara