Prevrnuo se helikopter OS BiH

Na poligonu kod Visokog jutros se prevrnuo helikopter Oružanih snaga BiH prilikom redovne letačke obuke helikopterskih jedinica Brigade vazdušnih snaga BiH, pri čemu nije bilo stradalih, ni teže povrijeđenih.

Iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara je saopšteno da na helikopteru ima vidljivih oštećenja.

U saopštenju se navodi da se “dinamičko prevrtanje na zemlju” dogodio u 11.30 časova, te da je riječ o helikopteru “Bell huey II”, američke proizvodnje, čija je primopredaja OS BiH obavljena sredinom decembra prošle godine.

Ovaj helikopter jedan je od četiri američka helikoptera, čiji je ugovor o nabavci ukupne vrijednosti 38.539.378 američkih dolara, od čega je BiH učestvovala sa 4.360.000 dolara, odnosno 7,5 miliona konvertibilnih maraka, kroz program FMS.

Na lice mjesta poslata je nadležna jedinica Oružanih snaga za obezbjeđenje mjesta događaja, a obaviješteni su i nadležni organi koji će sprovesti uviđaj.

Zajednički štab Oružanih snaga BiH preduzeće sve zakonom propisane procedure u vezi sa ovim događajem, te o tome blagovremeno obavijestiti javnost, navode iz resornog ministarstva.

Prethodni članakKovačević: Izuzetno ozbiljne informacije MUP-a Srpske o ugroženosti Dodika
Naredni članakVučić: Kurti i Đukanović da prestanu sa lažima protiv Srbije