Krajem avgusta kreću redovni letovi za Italiju iz Mostara

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić danas se u pauzi sjednice Gradskog vijeća Mostar obratio medijima rekavši da nije zadovoljan, ali ni nezadovoljan dosadašnjim radom gradske administracije. Kordić je govorio o raznim projektima koje trenutno prvodi grad ili koji su u pripremi.

Osvrnuo se na oživljavanje Aerodroma Mostar i prokomentarisao ugovor Aerodroma i Wizz Aira. Kordić kaže kako su uspjeli zainteresovati kompaniju i dokazati da je mostarski aerodrom ozbiljna luka koja ispunjava sve standarde.

”Dogovorili smo da će krajem osmog mjeseca krenuti s letovima za Italiju redovnim linijama”, rekao je.

Kordić se osvrnuo i na pitanje sportske dvorane o kojoj se danas i govorilo na sjednici Vijeća, te dodao da se radi na ugovoru o implementaciji 3,5 miliona maraka iz federalnog budžeta.

Na današnjoj sjednici Vijeća ponovo je potegnuto pitanje nedjelje kao neradnog dana, a vijećnici su posvjedočili da su dobili informacije da pojedini poslodavci radnicima prijete otkazima zbog odluke Grada da nedjelja u Mostaru bude neradna.

Kordić smatra da je odluka o neradnom danu civilizacijska odrednica i da je normalno imati jedan dan u sedmici da se ne radi.

”Nedjelja je primjerena jer koristimo vikend za dane odmora. Imamo izvjestan pritisak poslodavaca da imaju potrebe za preraspodjelom radnika i radnog vremena ali je ostavljeno šest mjeseci za ovu odluku da se vide potrebe za određene dorade”, rekao je Kordić dodavši da dolazi pozitivan feedback.

 

Prethodni članakVučić: Kurti i Đukanović da prestanu sa lažima protiv Srbije
Naredni članakTragedija: U teškoj saobraćajnoj nesreći u Dizeldorfu poginuo mladić iz BiH