Dječak (9) hitno transportovan iz Banjaluke u Beograd

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske i ljekari i medicinski tehničari Univerzitetskog kliničkog centra u jutarnjim časovima izvršili su transport pedijatrijskog pacijenta iz Banjaluke za Beograd.

Riječ je o devetogodišnjem pacijentu koji se sa dijagnozom višestruke opekotine po ekstremitetima i tijelu i inhalacionim oštećenjima disajnih puteva upućuje na dalje liječenje u Institut za majku i dete u Beogradu.

Direktor Helikopterskog servisa Boban Kusturić rekao je Srni da je pripadnicima Službe za vazdušni medicinski transport ovo 64. uspješno izvršeni transport u ovoj godini. Kusturić je rekao da je u proteklom periodu zabilježen značajan broj vazdušnih evakuacija i naglasio da je riječ i velikom broju pedijatrijskih pacijenata.

S toga, rekao je on za Srnu, i ovi podaci potvrđuju opravdanost i značaj uspostavljanja sistema vazdušnog medicinskog transporta kao sistemskog i organizovanog načina zbrinjavanja pacijenata u sistemu zdravstvene zaštite Republike Srpske.

On je naglasio da samo jedan spasen ljudski život nema cijenu, te da je to ono što njihovu posadu čini posebno srećnim i zadovoljnim.

Prethodni članakRegionalna konferencija “Ček in”: Cilj – dodatno umrežavanje turističkih radnika
Naredni članakĐajić pokreće peticiju za opoziv Stanivukovića