Regionalna konferencija “Ček in”: Cilj – dodatno umrežavanje turističkih radnika

U Trebinju je danas ministar trgovine i turizma Republike Srpske otvorio prvu regionalnu konferencija o turizmu, pod nazivom “Ček in” koja okuplja više od 300 učesnika iz zemalja okruženja iz različitih segmenata ove oblasti.

On je i uvodničar na panelu koji će analizirati pokazatelje uspješnosti na najvišem nivou.

Šulić je rekao da regionalna konferencija o turizmu ima za cilj dodatno umrežavanje turističkih radnika u Republici Srpskoj i FBiH, ali i sa kolegama u regionu.

– Tri specifične prednosti Republike Srpske su – dobri domaćini, odlična gastronomska ponuda i netaknuta priroda. Kada god su gosti dolazili u Trebinje imali su tri od tri – naglasio je Šulić.
Dodao je da mu drago da se skup održava u Trebinju koje je turistički biser ne samo Republike Srpske već i cijelog Balkana, te zahvalio gradonačelniku Mirku Ćuriću što je ovaj grad uvijek dobar domaćin.

Priliku za stratešku diskusiju imali su i ministri i predstavnici institucija iz Republike Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, FBiH.

Turistička konferencija (Foto: RTRS)

Konferencija “Ček in” koja je danas počela u Trebinju će ugostiti više od 300 učesnika i govornika iz različitih segmenata turizma. Tokom dva konferencijska dana, na deset panela i predavanja publiku očekuju dinamične razmjene iskustava, analiza zakonodavstva i podsticaj za poboljšanje komunikacije unutar ove vitalne industrije.

Važnost konferencije i rezultata koje će napraviti za ovu industriju su prepoznali i partneri sa čijom podrškom se realizuje, a to su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao generalni pokrovitelj konferencije, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo trgovine i turizma Srpske i grad Trebinje.

Prethodni članakČESTITKA PREMIJERA POVODOM SVJETSKOG DANA UČITELJA
Naredni članakDječak (9) hitno transportovan iz Banjaluke u Beograd