Završeno veliko finale 13. Sportskih igara mladih

Nakon 120 dana takmičenja u 46 BiH gradova i regionalnih polufinalnih turnira održano je i veliko finale. Kompanija m:tel je ponosni prijatelj najljepše sportske priče za mlade.

Sarajevo je u periodu od 4. do 6. jula bilo domaćin najboljim ekipama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na završnici ovogodišnjih Sportskih igara mladih (SIM). U trodnevnim takmičenjima uživalo je preko 950 dječaka i djevojčica, odigrane su odlične utakmice i mečevi, slavilo se i družilo, a što je najvažnije, stvorena su mnoga nova prijateljstva.

Nakon završenih takmičenja, uslijedio je najuzbudljiviji dio svake sezone – ceremonija dodjele medalja i svečanog zatvaranja sezone. Kao dio završnog programa, odigrana je košarkaška All Star utakmica između mladih SIM-ovaca i specijalne ekipe gostiju. Poseban gost ovogodišnjeg Velikog finala bio proslavljeni BiH košarkaš Džanan Musa, i sam nekadašnji učesnik Sportskih igara mladih.

Uručivši medalje najboljim takmičarima, izvršni direktor za prodaju kompanije m:tel, Milosav Parezanović rekao je: „Mnogo smo srećni i ponosni što smo i ove godine prijatelji Sportskih igara mladih. Kompanija m:tel je uvek tu da podrži prave vrednosti i promoviše sportski duh, posebno kada su u pitanju najmlađi. Prijateljstvo je reč koju nosimo u svom sloganu i zaista vredno i marljivo radimo na tome da u potpunosti ispunimo misiju naše kompanije. Smisao Sportskih igara mladih je povezivanje, sport i fer plej, zato smo uvek tu gde su prijatelji i gde se grade nova prijateljstva“.

 

Pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljaće Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske.

 

Prethodni članakDodik: Sva reagovanja kao da su pisana istom rukom ili na istom mjestu
Naredni članakKoliko KOŠTA ŽIVOT u Srpskoj: Pola potrošnje odlazi na hranu i režije