Dodik: Sva reagovanja kao da su pisana istom rukom ili na istom mjestu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sva reagovanja koja su uslijedila nakon potpisivanja Ukaza o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske kao da su pisane istom rukom ili bar na istom mjestu.

Niko od uzbunjivača ne navodi koji član Ustava je prekršen, niti koja odredba Dejtonskog mirovnog sporazuma je povrijeđena. Sva reagovanja su puna praznih fraza i floskula da i ne zaslužuju temeljitu reakciju – rekao je Dodik Srni upitan da prokomentariše niz reagovanja koja su uslijedila nakon što je potpisao Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Predsjednik Republike je naglasio da jedini koji je u posljednjih mjesec dana izašao iz okvira Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava je Ustavni sud BiH, ali niko od lažnih državobranitelja nije reagovao.

– Narodna skupština Republike Srpske morala je da odbrani interese Srpske i to je i učinila. Sve u skladu s Ustavom BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom. Zastrašivanje građana ugrožavanjem mira i pominjanje devedesetih samo je izgovor za nešto što pojedinci očekuju da će se desiti, a nikako realan presjek situacije u BiH – naglasio je predsjednik Srpske.

On je istakao da je BiH u političkoj, a nikako u bezbjednosnoj krizi o čemu svjedoče mirne ulice gradova širom BiH.

– Sva pitanja koja su otvorena u BiH su samo i isključivo političke prirode i biće riješena političkim putem. Oni kojima je glava ostala u devedesetim ne zaslužuju da se bave politkom 2023. godine bilo da su u FBiH ili u nekoj od ambasada – poručio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao je danas Ukaz o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa Republike Srpske.

Potpisivanjem Ukaza o proglašenju ovog zakona, kojim prestaje obaveza da se u Službenom glasniku Srpske objavljuju propisi i drugi akti koje donosi visoki predstavnik u BiH, predsjednik Republike potpisao je u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Narodna skupština Republike Srpske 21. juna je na posebnoj sjednici po hitnom postupku usvojila Zakon o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa.

Prethodni članakRusija pokrenula pitanje Ustavnog suda BiH u SB UN: Opasna situacija – put ka potencijalnom sukobu
Naredni članakZavršeno veliko finale 13. Sportskih igara mladih