Vujadinović: Čuvanje mira najvažniji zadatak

Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Milimir Vujadinović rekao je prilikom konstituisanja Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska da je čuvanje mira najvažnije i da je današnja sjednica pokazatelj da Srbija uvijek i svuda radi na tome.

Vujadinović je naglasio da je jako važno da kao nosioci dijela suvereniteta Republike Srpske i Srbije i kreatori dobrog dijela javnog mnijenja, u ovim turbulentnim vremenima u regionu, a pogotovo u svijetu, uvinek i svuda naglašavaju da je čuvanje mira najvažnije i da je sve ovo ustvari u funkciji smanjenja tenzija i podizanja nivoa regionalne saradnje.

“Podrška Srpskoj je uvijek i podrška BiH i to nije upereno protiv bilo koje administrativne jedinice niti bilo kog naroda”, rekao je Vujadinović ističući veliko zadovoljstvo činjenicom da su dio Foruma i predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda.

“Sve ovo je na korist svih nas, pa i svih naroda u Srbiji, jer ona kao takva nije samo država jednog naroda. Toga smo svesni i zbog toga dodatno ponosni”, poručio je Vujadinović.

Naglasio je i činjenicu da je zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Republike Srpske Miloradu Dodiku saradnja Srpske i Srbije odavno izašla iz formalnih i deklarativnih okvira i podrški, koje jesu važne, ali da je za obične građane još važnije da se ušlo u konkretne projekte i podrške koje se tiču običnih ljudi i građana sa obe strane Drine. To je, podsjeća, postignuto kroz finansiranje projekata u koje se do sada investiralo preko 110 miliona evra. Tu je, podsjeća, i redovna budžetska podrška koja se tiče finansiranja udruženja, ali i politička podrška.

Vujadinović naglašava i to da je sve ovo moguće isključivo zbog privrednog, ekonomskog, kulturnog pa na kraju i vojnog uspona Srbije, koji je doživjela pod vođstvom Aleksandra Vučića.

Podsjetimo, danas je u Banja Luci održana konstitutivna sjednica Parlamentarnog foruma Republika Srbija – Republika Srpska, koji čine poslanici iz Narodne skupštine Srpske i Narodne skupštine Srbije.

Zadatak ovog foruma između ostalog će biti upućivanje njegovih akata, zaključaka i prijedloga skupštinama RS-a i Srbije, a komuniciraće i sa međunarodnim organizacijama.

Sve inicijative ovog tijela, neće biti usmjerene ni protiv koga, nego će biti od interesa svim građanima.

Parlamentarni forum, saopšteno je iz Narodne skupštine, može da usvaja deklaracije i odluke koje dostavlja Vijeću za saradnju Republike Srbije i Republike Srpske, narodnim skupštinama i vladama Srpske i Srbije.

Poslanici iz Narodne skupštine Republike Srbije prisustvovali su danas i sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je usvojena Deklaracija Svesrpskog sabora. 

 

Prethodni članakĐoković pobijedio Koprivu u prvom kolu Vimbldona
Naredni članakParlament Srpske usvojio Deklaraciju Svesrpskog sabora