VEČERAS SVEČANO OTVARANjE 146. NEVESINjSKE OLIMPIJADE

Kulturno-umjetničkim programom u prisustvu sportista i gostiju večeras će svečano biti otvorena 146. Nevesinjska olimpijada. Kako je najavljeno, ovogodišnju manifestaciju tradicije i viteštva otvoriće ministarka finansija u Vladi RS Zora Vidović.

Iako su prva takmičenja već odavno počela svečano otvaranje se po tradiciji priređuje veče uoči konjskih trka koje su više od jednog vijeka prepoznatljivo obilježje avgustovske svetkovine u Nevesinju. Organizator manifestastacije je Opština Nevesinje, a pokrovitelj Vlada Republike Srpske.

Kulturno–umjetnički program na centralnom gradskom trgu u Nevesinju počinje u 21 čas. Očekuje se prisustvo nekoliko hiljada posjetilaca, sportista i gostiju iz Republike Srpske i regiona.

Organizatori su najavili raznovrsane muzičke i zabavne sadržaje. Kao specijalni gosti ovogodišnjeg programa nastupiće članovi orkestra Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. Biće priređen i vatromet.

Nevesinjsku olimpijadu prati niz kulturnih i turističkih događaja što daje poseban ugođaj posjetiocima koji su ovih dana navratili u hercegovačku varošicu. Danas će na Gradskoj pijaci biti otvoren Sajam poljoprivrednih proizvoda i ručnih radinosti. Probaće se pršut, šljivovica, med , sir iz mijeha i drugi tradicionalni proizvodi. Članovi KUD-a Nevesinje, etno grupe, plesni klub i polaznici Dječijeg vrtića zaduženi su za zabavni program. Na jezeru Alagovac biće održano Međunarodno takmičenje u ribolovu, a druženje po pravilu neće proći bez ribljih specijaliteta.

U Gradskoj galeriji u 20 časova svečano će biti otvorena izložba radova mlade nevesinjske umjetnice Angeline Vukosav.

Organizatori procjenjuju da ovih dana u Nevesinju boravi dodatnih sedam – osam hiljada posjetitelja. Na završnoj manifestaciji na Bratačkom lugu očekuje se desetak hiljada posjetilaca.  Radionevesinje

Prethodni članakIVONA ŠAKOTIĆ IZ BILEĆE MIS REPUBLIKE SRPSKE ZA 2021. GODINU (FOTO)
Naredni članakJake policijske snage na ulicama Sarajeva zbog parade ponosa