Vatrogasci odbijaju požar od kuća u bilećkom selu Mirilovići

Požar u selu Mirilovići u Bileći zbog jakog vjetra približio se seoskim kućama, a bilećki vatrogasci pokušavaju da suzbiju vatru, rečeno je Srni u bilećkoj Vatrogasnoj jedinici.

Vatrogasci ističu da će sve uraditi da od vatre zaštite kuće u Mirilovićima i da će s njima na teren najvjerovatnije izaći i pripadnici Civilne zaštite iz Bileće.

-Još gori i u bilećkom zaseoku Trenslova. Jedan krak tog požara se bliži selu Zasada, ali je daleko od kuća, a vatrogasne ekipe su na terenu – rekli su u toj vatrogasnoj jedinici, koja se više od nedjelju dana danonoćno bori sa požarima na području Bileće.

Zamjenik starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Gacko Žarko Rudović naglasio je da je aktivan i požar na graničnom području između Bileće i Gacka iznad sela Brestica prema gatačkom selu Zagradci i planini Baba.

-Gatački vatrogasci će preuzeti gašenje tog požara da bi pomogli bilećkim kolegama, koji su angažovani na drugim lokacijama – rekao je Rudović.

On je rekao da se stalno prati stanje u vezi s tim požarom koji je na nepristupačnom terenu, daleko od naseljenih mjesta, i sigurno će biti zaštićena sela Brestice i Zagradce.

Rudović je dodao da je otežavajuće gašenje požara u nepristupačnom području planine Baba.

On je rekao da su gatački vatrogasci dobili dojavu da je taj požar iznad sela Brestica namjerno zapaljen, jer je viđena odoba koja u nepristupačnom terenu iznad sela namjerno pali vatru, poslije čega se požar proširio.

Zamjenik starješine gatačkih vatrogasaca je istakao da je pod kontrolom požar u gatačkom selu Međulići, koji je izbio juče popodne.

-Može se reći da je taj požar praktično ugašen, tokom dana se negdje još javi vatra na tom lokalitetu, ali vatrogasne ekipe dežuraju i ne daju da se proširi”, rekao je Rudović.

Vatrogasci, kako je rekao, pretpostavljaju da je do tog požara došlo zbog nepažnje pčelara, koji su prije izbijanja požara bili na tom lokalitetu i koristili vatru u svom svakodnevnom radu.

Na području opštine Bileća uz magistralni put Bileća-Trebinje, posebno kod skretanja za selo Orah, koje je tokom prošle sedmice bilo pod najvećim udarom vatrene stihije, izrazito je vidljiva sagorijela vegetacija na širem području.

Prethodni članakIrma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke
Naredni članakKanader gasi požar na Čabulji