Irma Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, danas je obavijestila Glavni odbor stranke da daje neopozivu ostavku na tu stranačku poziciju.

Razlozi za ostavku su porodične prirode te smatra da zbog njih neće moći u punom kapacitetu obavljati funkciju potpredsjednice. Ostavka je kako kaže izraz njene odgovornosti prema stranci.

„Poučena iskustvom upravo završene kampanje u okolnostima koje su svima poznate, smatram da  u idućoj godini neću moći u potpunosti biti posvećena i predana stranci, što vjerujem da je obveza svakog pojedinca u rukovodstvu u idućoj godini, koja će, svjesni smo, biti izuzetno politički izazovna i intenzivna zbog izbora koji nam predstoje“, navela je Baralija u pismu Glavnom odboru.

Baralija je naglasila da ona ostaje u stranci te predsjednica Kluba vijećnika Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, ovim povodom se zahvalio Irmi Baraliji na dosadašnjem radu na mjestu potpredsjednice, posebno istakavši njene zasluge za dosadašnji uspjeh stranke.

„Irma Baralija je osoba koja je nakon 12 godina neodržavanja izbora u Mostaru, dovela u taj grad izbore i demokratiju. Najvažnija je korist tog njenog rada za građane, ali nema sumnje da smo tom njenom pobjedom i kao stranka stekli dodatni ugled. Ta pobjeda izraz je njene upornosti i principijelnosti koju je pokazala i poslije, kao gradska vijećnica. Irma će, kao vijećnica Naše stranke, nesumnjivo nastaviti doprinositi razvoju Mostara u svom mandatu vijećnice i lično mislim da je bolje da se rastereti svega što bi je moglo u tom poslu ometati”, naveo je Uk.

Uk je rekao da će novi potpredsjednik ili potpredsjednica biti birani na prvoj sljedećoj sjednici Glavnog odbora.

Prethodni članakTEŠKA SITUACIJA – Vatrogasci na Čabulji pale kontra vatre da bi se odbranili
Naredni članakVatrogasci odbijaju požar od kuća u bilećkom selu Mirilovići