Uskoro avio-linija Mostar-Beograd

Aerodrom Mostar je u proteklih šest mjeseci evidentirao više od 20 hiljada putnika. To smatraju velikim uspjehom s obzirom da imaju redovnu liniju samo za Zagreb, a na uzlaznoj putanji poslovanja uskoro se planira uvođenje i redovnog leta za Beograd.

Prema riječima direktora Aerodroma Mostar Marka Đuzela pregovori su u završnoj fazi, tako da se uskoro očekuje raspisivanje konkursa za odabir aviokompanije.

“Mi smo dosta ograničeni i ja sam izravan kad smo u biranju aviokompanija, jer mostarski aerodrom ima puno limitacija, kad se govori o terenu polijetanju i slijetanju, tako da mi ne možemo pregovarati sa svakim”, pojasnio je prvi čovjek Aerodroma Mostar.

Zbog toga su se po njegovim riječima u pregovorima okrenuli prema klasičnim kompanijama.

“Radimo na tome da dogovorimo Beograd sa povoljnim uslovima i čestim frekvencijama i blizu smo dogovora, ali sve zavisi isključivo od raspoloživih aviona”, rekao je te otkrio kako bi putnike na ovoj relaciji najvjerojatnije prevozila aviokompanija Air Serbia.

Pored toga se vode pregovori i za aviolinije tokom sezone, jer kako kaže samo charter letovi su zabilježili oko 10 hiljada putnika, te se namjerava pored onih postojećih veza, proširiti povezanost sa novim destinacijama.

O otvaranju avio linije Mostar-Beograd bilo je govora u više navrata prilikom posjeta predstavnika vlasti iz Republike Srbije. Prve inicijative za ovu saradnju rodile su se prilikom posjete predsjednice Vlade Srbije Ane Brnabić Mostaru.

Prethodni članakDJEVOJČICA VANJA (14) PRONAĐENA MRTVA: Jeziv kraj potrage za nestalom djevojčicom iz Sjeverne Makedonije
Naredni članakZločin koji je potresao region obavijen misterijom: 3 nelogičnosti Vanjine otmice i brutalnog ubistva (foto, video)