Uhapšeni zbog sumnje da su uzeli 10.000 evra od majke da bi joj sina “izvukli” sa robije

Policija je uhapsila D. F. (50) iz Subotice i D. K. (44) iz Sjeverne Makedonije, zbog sumnje da su početkom oktobra od majke osuđenika S. V. (49) iz Niške Banje, koji izdržava petogodišnju kaznu zatvora zbog silovanja komšinice, na prevaru uzeli 10.000 evra, dovodeći je u zabludu da će joj sina izvući sa robije.

Oni se sumnjiče da su, početkom oktobra ove godine, došli ispred kuće sedamdesetosmogodišnje žene iz Niša i rekli da su prijatelji njenog sina koji izdržava zatvorsku kaznu i ponudili joj da mu, uz novčanu nadoknadu, pomognu da izađe iz zatvora.

Sumnja se da im je sedamdesetosmogodišnja žena odmah dala dIo dogovorenog novca, a nakon što su joj donijeli lažno rješenje o ukidanju pritvora i ostatak.

“Oni su starijoj ženi predstavili da mogu da ‘završe’ da njen sin, koji je osuđen za silovanje komšinice na pet godina, bude pušten iz zatvora. Starica im je dala 6.000 evra a kada su joj doneli lažno rešenje o ukidanju pritvora, dala im je još 4.000 evra. Papir koji su joj doneli nije bio nikakav dokument, ali žena očigledno to nije znala pa im je dala još novca. Kada je shvatila da je prevarena, obratila se policiji koja je u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu identifikovala osumnjičene i uhapsila ih”, kaže izvor za Blic.

Iako su počinioci prevare nađeni, nije pronađen novac koji su uzeli od sedamdesetosmogodišnje žene.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

Kako je “Blic” pisao, Apelacioni sud u Nišu potvrdio je u avgustu presudu S. V. (49) iz Niške Banje koji je u Višem sudu u Nišu osuđen na pet godina zatvora jer je silovao svoju komšinicu staru 65 godina.

Napad se odigrao u kući komšinice 23. marta prošle godine, gdje je S. V. došao, iako je imao zabranu prilaska.

On je komšinici prvo dosađivao ljubavnim SMS porukama, ali ga je ona prijavila pa je upozoren da je više ne uznemirava. Međutim, uprkos tome, on se 23. marta pojavio vratima njene kuće i pozvonio. Kada je vidjela o kome se radi, žena je pokušala da zalupi vrata ali je osumnjičeni odgurnuo. Ona je pala na pod, a S. V. je upao u stan i nakon toga nasrnuo na nju. Napadnuta žena je uspjela nekako da pošalje SMS poruku drugarici da je neko siluje, pa je njena prijateljica alarmirala policiju koja se srećom nalazila u blizini.

Onesvjestio se kada je vidio policiju

“Videvši patrolu policije napadač se onesvestio pa je čak vođen i na preventivni pregled na Infektivnu kliniku zbog sumnje da ima virus korona. Nakon toga je uhapšen i posle sprovedene istrage optužen je da je počinio krivično delo silovanje iz čl.178 st.1 KZ za koje se može izreći kazna zatvora od pet do 12 godina. Nakon sprovedenog suđenja osuđen je na pet godina zatvora”, dodaje Blicov izvor.

Prethodni članakPogoršanje epidemiološke situacije pojačalo kontrole u Srpskoj
Naredni članakNakon šest godina borbe Joksimoviću vraćena djeca