Nakon šest godina borbe Joksimoviću vraćena djeca

Tri predivne djevojčice, maloljetne kćerke Kragujevčanina Đorđa Joksimovića, od danas će ponovo, poslije šest godina, biti u svom domu

Joksimović je, naime, danas dobio potvrdu da su mu djeca vraćena, nakon odluke Osnovnog suda u Kragujevcu da mu se vrati starateljstvo nad njima.

– Evo me u kolima, ulazimo u dvorište kuće hranitelja, kćerkice su spremne da krenu kući, presrećne su – kaže Joksimović za Telegraf.

Kako je prije nekoliko dana Đorđe rekao, djevojčice su jedva čekale da budu ponovo sa njim.

– Rekle su mi: “Tata, mi ne možemo da spavamo” – rekao je otac.

Podsjetimo, Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloljetne kćerke, a on je pet puta pješačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate djecu.

Djeca su mu, podsjetimo, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na liječenju, a Đorđe, koji nije radio u vrijeme kada su mu oduzeta djeca, sada ima stalno zaposlenje, a kako tvrdi, već duže vrijeme ima i sve uslove da mu kćerkice budu vraćene.

Još jedan od uslova koje je morao da ispuni bila je i obavezna škola za roditeljstvo Centra za porodični smještaj u Kragujevcu, koju je uspješno završio.

Joksimović je u međuvremenu djecu mogao da viđa svakog vikenda, od subote u 11 časova do nedjelje u 18 sati.

Prethodni članakUhapšeni zbog sumnje da su uzeli 10.000 evra od majke da bi joj sina “izvukli” sa robije
Naredni članakBilećanin osumnjičen i za krađu auta korištenog u krvavoj pljački