U Srbiji otkriven ilegalni migrantski kamp

Ilegalni migrantski kamp, u kojem su pronađena i bezbjednosno interesantna lica i predmeti otkriven je u jutrošnjoj policijskoj akciji u Srpskom Krsturu, opština Novi Kneževac.

Zatečeni migranti u ilegalnom kampu na obali Tise biće dislocirani u Prihvatni centar Preševo, a rad sa bezbjednosno interesantnim licima preuzeće Policijska uprava Kikinda i Služba za borbu protiv terorizma.

Akciju pod imenom “Plaža” predvodio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, a usmjerena je ka otkrivanju migranata i identifikaciji lica za koje postoje indicije da se bave krijumčarenjem ljudi, krađama, iznudama nad migrantima i drugim krivičnim djelima.

Vulin, koji je zajedno sa direktorom policije Vladimirom Rebićem prisustvovao akciji, rekao je da je ova krijumčarska banda vršila različita krivična djela i bila je razlog da se građani u ovom dijelu Srbije osjete nebezbjednim.

Vulin je poručio je da se nikada neće dozvoliti nikakvo formiranje ilegalnih kampova i bandi, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

– To se neće dozvoliti i neće se tolerisati i odmah po saznanju da se bilo kakvi ilegalni kampovi formiraju, da se vrše bilo kakva krivična djela, Ministarstvo unutrašnjih poslova će djelovati – istakao je Vulin.

Naveo je da migrantsku kriza nije izazvala Srbija, niti će je riješiti, ali da će na njenoj teritoriji migranti morati da se ponašaju u skladu sa zakonom.

– Nećemo dozvoliti da migranti vrše krivična djela prema našim građanima, ali nećemo dozvoliti ni da se iživljavaju i vrše krivična djela prema pripadnicima migrantske populacije. Zakon važi za sve – rekao je Vulin.

Načelnik Policijske uprave Kikinda Dušan Glišin rekao je da su među iregularnim migrantima pronađena bezbjednosno interesantna lica kao i predmeti i da će se sa njima u skladu sa zakonom dalje postupati.

Komesar Srbije za izbjeglice i migracije Vladimir Cucić istakao je da Srbija ozbiljno pristupa migracionom problemu i da Evropa nema puno ministara unutrašnjih poslova koji u ranim jutarnjim satima sa svojim pripadnicima učestvuju u akcijama, lično im pružajući podršku i pomoć.

– Potpuno je jasno da Srbija nema razloga da se brine, jer dokle god je princip djela, a ne riječi, mi ćemo cijelom migracionom problemu pristupati i dalje na veoma odgovoran, savestan i za Srbiju najbolji način – istako je Cucić.

Prethodni članakPočeli sastanci Palmera sa bh. strankama: Glavna tema Izborni zakon
Naredni članakPalmer i Ajhorst: Nemamo konkretna rješenja, ali imamo želju da pomognemo