U pet dana korona potvrđena kod 118 učenika i 29 nastavnika u HNK

Epidemiološka situacija u Hercegovačko-neretvanskom kantonu je nepovoljna, poručili su nadležni iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva HNK u proteklim danima.

U prilog tome ide i zadnja informacija koju su objavili, a koja kaže da je samo protekle sedmice, odnosno od 1. do 5. novembra, covid-19 potvrđen kod 118 učenika, dok ih je 209 bilo u samoizolaciji, kao i šestero djece u predškolskim ustanovama.

Prema podacima Kriznog štaba, koronavirus registrovan je kod 52 učenika srednjih škola, kod 43 učenika predmetne te kod 23 učenika razredne nastave.

U istom razdoblju covid-19 potvrđen je kod 20 profesora srednjih škola, te kod 9 učitelja predmetne nastave, a registrirana su i dva slučaja kod nenastavnog osoblja.

U samoizolaciji je bilo ukupno 209 učenika te šestero djece u predškolskim ustanovama, kao i 6 nastavnika i dvoje učitelja. Nenastavnog osoblja u samoizolaciji bilo je troje.

U navedenom razdoblju nije potvrđen nijedan slučaj zaraze odgajatelja kao ni drugog osoblja predškolskih ustanova, niti je neko od njih bilo u samoizolaciji. Zbog propisane mjere samoizolacije, nastavu na daljinu pohađala su 224 učenika.

Prethodni članakNa sjednici Savjeta ministara padaju sve tačke dnevnog reda, članovi iz Srpske neće glasati
Naredni članakZa danas najavljen štrajk policije u HNK, Vlada traži da se urazume