Trifunović: Danas idioti mogu postati vlast

Glumac Sergej Trifunović prisjetio se riječi Zorana Pusića, koji je kazao da je Haški sud kakav-takav potreban da države ne bi bile “zakinute za katarzu”. Govoreći o pozdravu “Za dom spremni”, kazao je da se te stvari ne rade i usporedio to s “retardacijom hrvatske vlasti”, piše hrt.hr.

– Svi šute dok bombe padaju na susjedovo dvorište. A moramo shvatiti da, kad pada susjedovo dvorište – pada i tvoje. Izgubili smo empatiju jedni prema drugima, a imamo puno zajedničkog. Opterećuju nas isti problemi – sakupljamo lijekove za djecu, mladi nas napuštaju… – nabrojao je danas u emisiji ”Nedjeljom u dva”.

Ponovio je da na ovim prostorima danas “idioti mogu postati vlast”, dok u “bivšoj Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar”.

– Ustašama su potrebni četnici, a četnicima ustaše. Vojislav Šešelj, koji je osuđeni zločinac kojeg Aleksandar Vučić dočeka i izgrli, izgazi hrvatsku zastavu i nastavi sjediti u Skupštini. Jer on je Vučiću duhovni otac. S druge strane, jedan ekstremno desni hrvatski novinar zove Šešelja da mu se javi u emisiju – kazao je, između ostalog, Sergej Trifunović.

Ista ekipa koju Trifunović naziva „gamad“ i u Hrvatskoj i u Srbiji ostaje na vlasti. U jednom je trenutku kazao i da je Hrvatska ostala zakinuta što nije u posjet primila jednu tako “posebnu pojavu” poput Aleksandra Vulina. Za njega je kazao da je bio veliki komunista koji je postao veliki pravoslavac.

Smatra da umjetnik ne može biti gluh i slijep na sve što se događa oko njega, kao i da građani moraju imati otvorenu građansku svijest. Na pitanje šta je cijena slobode, odgovorio je: “Sloboda nema cijenu.”

U emisiji je govorio o odnosu s Emirom Kusturicom, Aleksandrom Berčekom i Batom Živojinovićem, koje poštuje kao umjetnike. Smatra da čovjeka treba odvojiti od njegovog političkog opredjeljenja.

Spomenuo je i da je njegova majka išla u razred s pokojnim generalom Slobodanom Praljkom u mostarskoj gimnaziji.

– Majka mi je rekla da su ga zvali Slino jer nije znao obrisati nos – rekao je i dodao da je Praljak, koliko on zna, preoteo ženu Goranu Babiću, koji je, također, bio u istom razredu.

24sata.hr

Prethodni članakSDS reagovao na saopštenje MUP-a RS: Povucite prijetnje
Naredni članakNesvakidašnja nesreća u Grudama: Bager se prevrnuo s kamiona