SDS reagovao na saopštenje MUP-a RS: Povucite prijetnje

Srpska demokratska stranka pozvala je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da povuče današnje saopštenje u kojem prijeti da će protiv Davora Dragičevića podnijeti krivičnu prijavu zbog „svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi na račun rukovodstva i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske“.

“Srpska demokratska stranka podsjeća visoke funkcionere Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske da ih je narod birao i da narod ima pravo da kritikuje njihov rad. Podnošenje krivične prijave Davoru Dragičeviću je podnošenje krivične prijave protiv svih građana koji s njim svakodnevno traže pravdu i istinu na banjalučkom Trgu Krajine, ali i u ostalim gradovima Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

SDS tvrdi da Davor Dragičević mirno i dostojanstveno traži pravdu za svoga sina koji je nastradao pod više nego sumnjivim okolnostima i u toj potrazi neprestano naglašava da su za smrt njegovog sina krivi pojedinci, a ne ustanove.

“Iza Davora Dragičevića i Pravde za Davida ne stoje ni opozicija ni stranci, već građani koji nemaju povjerenje u institucije Republike Srpske”, navodi se u saopštenju.

Srpska demokratska stranka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da omogući dolazak Davoru Dragičeviću u Narodnu skupštinu Republike Srpske bez pritisaka i prijetnji.

“Institucije Republike Srpske moraju da služe narodu, a ne da se postavljaju iznad njega”, navodi se.

Podsjećamo, iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) danas su najavili da će, zbog svakodnevnih prozivki i neutemeljenih optužbi Davora Dragičevića i određenih ljudi oko njega, na račun rukovodstva i pripadnika MUPRS-a, biti prinuđeni da podnesene krivične prijave.

Prethodni članakU Maglaju i Usori proglašena prirodna nesreća
Naredni članakTrifunović: Danas idioti mogu postati vlast