Sergeju Trifunoviću zabranjen ulazak u Hrvatsku i sve zemlje EU: Za 30 sati hapšen sam tri puta u Splitu

Srpskom glumcu Sergeju Trifunoviću zabranjen je ulazak u Hrvatsku i sve zemlje u Evropskoj Uniji, plus u tri države EFTA – Island, Lihtenštajn i Norvešku.

Ovo je saopšteno na zvaničnom sajtu Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Glumac Sergej Trifunović napisao je na svom Instagram nalogu da je za 30 sati bio hapšen tri puta u Splitu, izložen psihofizičkom maltretiranju, kao i da mu je tom prilikom bilo iznuđeno, kako tvrdi, i preko 1.500 evra.

„Hvala hrvatskim policajcima na graničnom prelazu Bajakovo, na ljubaznosti i zaista predivnom ophođenju. Njihovim splitskim kolegama, na tri hapšenja u 30 sati, psihofizičkom maltretiranju, te iznudi od preko hiljadu i po evra. Nadam se da ćete od tih para sašiti sebi nove, lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke, na koje se ovom prilikom pose*em po članovima 5, 17 i 36, biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi. Znam da vam je žao što niste stigli da mi otvorite Loru u po noći, i pokažete strujomer. Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu poternicu. Ako Plenković i Vučić potpišu ugovor o ekstradiciji, naručite moje du*e poštom. Dotad, vidimo se u Grčkoj. Ako ne, onda u Blajburgu. Bićemo na identičnim stranama kao onomad“, napisao je Trifunović na svom Instagram nalogu.

Glumac Sergej Trifunović oglasio se nakon što je u Splitu priveden, novčano kažnjen zbog navodnog vrijeđanja policijskog službenika i držanja psa bez nadzora.

On je nakon toga, takođe, putem svog Instagram naloga, poručio da „nikada više neće doći u Split“.

Naime, on je u subotu u 23:45 sati na graničnom prijelazu Bajakovo pri izlasku iz Hrvatske kažnjen s hiljadu eura i zabranom ulaska u Šengenskog prostora na godinu dana, piše Slobodna Dalmacija.

Raspisana potjernica

Splitska policija raspisala je za njim potragu zbog članka 5 i 17 Prekršajnog zakona jer je nakon privođenja na Prekršajni sud na svojim profilima pisao o „maltretiranju koje nigdje nije doživio kao u Splitu i istorijskim slikama u kojima gradom paradiraju policijske snake s nekakvim prasećim glavama u majicama s kragnom i Pit Bull security bedžom, koji maltretiraju mještane i vlasnike kafića koji se ne ližu s gradskom vlasti.“

Zamjenika gradonačelnika Splita Bojana Ivoševića nazvao je „go***ce malo“, a na svojim profilima je ponovo vrijeđao policijske službenike koji su uredovali na plaži Kaštelet, kada je njegov njemački ovčar skako između kupača i kupao se s njim.

 

Prethodni članakIvona Pejašinović predsjednik Mladih socijaldemokrata
Naredni članakOVAKO SE VIJEKOVIMA NASLJEĐUJE GRIJEH PREDAKA I NIKOGA NE MOŽE ZAOBIĆI: Samo pogledajte djecu i sve će vam biti jasno