Trebinje: Veče folklora okupilo 27 ansambala iz regiona i svijeta

U Trebinju je večeras otvoren 11. Međunarodni festival “Veče folklora pored Trebišnjice”, koji je okupio 27 ansambala, pjevačkih grupa i solista iz regiona i svijeta.

Na trebinjskom Trgu slobode večeras i sutra nastupiće ansambli iz regiona, Grčke, Bugarske, Rusije, Vijetnama.

Nebojša Ratković, predsjednik Ansambla nacionalnih igara “Јovan Dučić” koji je organizator, rekao je novinarima da ovaj festival mnogo znači za Trebinje.

– Kroz naš grad je za ovih 10 festivala došlo i prodefilovalo više od 30.000 folkloraša iz raznih regiona – rekao je Ratković i zahvalio Gradskoj upravi i drugim privrednim subjektima koji su podržali organizaciju.

On je istakao da će i ove godine za najbolje učesnike žiri sutra dodijeliti zlatne, srebrne i bronzane statue.

Zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković, koji je otvorio manifestaciju, rekao je da ovaj festival po kontinuitetu, broju učesnika, organizaciji i posjećenosti može da ponese epitet svjetskog festivala.

– Јedanaesta godina ovog festivala iz godine u godinu sve veći broj učesnika predstavljaju kontinuitet koji je za svako poštovanje i potvrda je kvalitetnog rada i nesebičnog zalaganja predstavnika i članova Ansambla nacionalnih igara “Јovan Dučić” – rekao je Bošković.

 

Prethodni članakKaran i Kostrešević sa Ristićem: Podrška za uspostavljanje sistema “Pronađi me”
Naredni članakRemi Holandije i Francuske za osminu finala