Karan i Kostrešević sa Ristićem: Podrška za uspostavljanje sistema “Pronađi me”

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan i direktor policije Siniša Kostrešević sastali su se danas u Banjaluci sa ministrom za informisanje i telekomunikacije Republike Srbije, Dejanom Ristićem.

Sagovornici su se osvrnuli na uspostavljanje sistema hitnog obavještavanja javnosti u slučaju nestanka maloljetnog lica “Pronađi me” u Republici Srpskoj, te su razmijenili iskustva u navedenoj oblasti.

Ristić je istakao da će Ministarstvo za informisanje i telekomunikacije Republike Srbije pružiti svu potrebnu podršku za uspostavljanje sistema “Pronađi me” kako savjetodavnu tako i tehničku.

Predstavljen je i rad Nacionalnog kontakt centra za bezbjednost djece na internetu i Platforme “Pametno i bezbedno” koja promoviše podizanje digitalne pismenosti, digitalnih kompetencija i digitalne bezbjednosne kulture kod svih građana Srbije, te su razmatrane mogućnosti saradnje u narednom periodu.

Današnji sastanak rezultat je Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojene na Svesrpskom saboru održanom.

Prethodni članakČubrilović-Ristić: Posebna pažnja resoru telekomunikacija
Naredni članakTrebinje: Veče folklora okupilo 27 ansambala iz regiona i svijeta