Čubrilović-Ristić: Posebna pažnja resoru telekomunikacija

Započeto u Beogradu, nastavljeno u Banjaluci, Deklaracija sa Svesrpskog sabora, daje rezultate. Mnogo toga konkretizovano pa i mogućnost saradnje u oblasti poštanskog saobraćaja, rečeno je nakon današnjeg sastanka u Banjaluci, ministara saobraćaja i veza Srpske Nedeljka Čubrilovića i informisanja i telekomunikacija Srbije, Dejana Ristića.

– Ono što smo danas razgovarali o konkretizaciji nekih poslova, to je kako da ubrzamo sistem funkcionisanja poštanskog saobraćaja, kako da proširimo mrežu optike za pružanje usluga svima onima kod kojih postoji potreba za takvom vrstom usluga, usaglašavanje nekih stavova po pitanju finansiranja nekih projekata – istakao je Čubrilović.

Istaknuto je da je posebna pažnja posvećena resoru telekomunikacija, gdje je bilo riječi o mogućnostima uvođenja optičkog interneta u seoska područja.

– Da relaksiramo poštanski saobraćaj između Srbije i Srpske, da na taj način damo dodatni privredni impuls sveukupnom razvoju naših dveju sredina, naš zajednički privredni prostor, nego i identitetski, kulturni, naučni, obrazovni u svakom segmentu u duhu deklaracije koje su dvije vlade usvojile tokom Svesrpskog sabora – dodaje Ristić.

Prethodni članakNa Velebitu u nedjelju parastos jadovničkim žrtvama
Naredni članakKaran i Kostrešević sa Ristićem: Podrška za uspostavljanje sistema “Pronađi me”