Trebinje: Na plesnom kampu učestvuje 120 djece i 20 koreografa

U okviru prvog izdanja Plesnog festivala Trebinje, koji traje već mjesec, u subotu na platou ispred Kulturnog centra održat će se završna manifestacija, na kojoj će se okupiti učesnici iz pet gradova te četiri koreografa.

Slaviša Sredanović, koreograf i glavni trener Sportsko-plesnog centra „Maris“ te organizator ovog festivala, rekao je da je na plesnom kampu trenutno 120 djece i 20 koreografa.

– Naš cilj je da napravimo Festival plesa u Trebinju koji će se i u narednim godinama održavati. Radili smo savremenu igru 20 dana s našim članovima unutar kluba i ovu sedmicu imamo plesni kamp s koreografima Teom Katicom, Dankom Grabovičkić, Dijanom Jajčević i Majom Nožicom – dodao je Sredanović.

Na Festival je iz Bihaća došla i Dijana Jajčević, bosanskohercegovačka koreografkinja već 21 godinu, koja iza sebe ima evropske i svjetske medalje u šou densu i savremenoj igri.

– Prvi put sam u Trebinju i oduševljena sam gradom, ljudima, hranom, klimom. Ovakvi kampovi se realiziraju širom Evrope i oni su veoma potrebni plesačima i sportistima, jer uvijek kažem da su sport i ples umjetnost. Trebinje treba biti ponosno što ima mladog čovjeka koji je krenuo u ovom smjeru i nadam se da će sljedeće godine Slavišin kamp imati još više učesnika. Dolazila sam na razne kampove i nijedan od njih nije okupio ovoliko učesnika prvi put kao ovaj u Trebinju. Znam da je Grad Trebinje pomogao ovaj festival i nadam se da će u budućnosti i druge institucije, kao i Turistička organizacija, pružiti podršku Slaviši u organizaciji kampa. Vaša djeca su zaista talentirana i ja sam ponosna jer sam uspjela da s njima realiziram sve ono što sam i zamislila – rekla je Jajčević.

Prethodni članakErdoan danas kum na vjenčanju kćerke Bakira Izetbegovića
Naredni članakČović: U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci