Čović: U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci

U okviru obilježavanja Dana opštine Neum održana je svečana sjednica Općinskog vijeća jedinog bh. grada na moru.

Tom prilikom opštinski načelnik Dragan Jurković u kratkim se crtama dotaknuo aktivnosti i projekata koji su ostvareni u posljednjih osam mjeseci.

– Okosnica predizbornog programa bili su mladi i rad s njima. Temeljem toga su povećane studentske stipendije, osigurani su besplatni udžbenici, redovno primanje pripravnika, rekonstrukcija dječjeg vrtića, donacija Srednjoj školi Neum, povećane naknade rodiljama i novorođenčadi. Takođe se više ulaže na području kulture i sporta, ostvareno je dosta infrastrukturnih projekata, te naposljetku su povećana sredstva za zdravstvene potrebe Neuma – kazao je Jurković.

Prisutnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a Dragan Čović rekavši kako će se viši nivoi vlasti truditi ostvariti interese Neuma.

Dotakao se izgradnje Pelješkog mosta i nove ceste Neum – Stolac, projekata koji, kako je kazao, predstavljaju dobru priliku koju treba iskoristi.

– U Neumu se treba živjeti 12 mjeseci. Masovni turizam je dobrodošao, te trebamo raditi aktivnosti na čuvanju ključnih vrijednosti i da Neum zaštitimo od raznih nasrtaja i napada koji traju godinama – istaknuo je Čović.

Prethodni članakTrebinje: Na plesnom kampu učestvuje 120 djece i 20 koreografa
Naredni članakMitrović: Erdoganova posjeta ubrzaće izgradnju auto-puta Sarajevo-Beograd