TRAGEDIJA U MOSTARU Pronađena mrtva studentkinja (21)

Dvadesetjednogodišnja G.M. iz Gornjeg Vakufa /Uskoplja, studentkinja Sveučilišta u Mostaru pronađena je sinoć obješena u kupatilu apartmana studentskog kompleksa „Student City“ u Vukovarskoj ulici u Mostaru, potvrđeno nam je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako je rečeno, u kupatilu je pronašla njena prijateljica, koja je u 22:40 sati, kako je to policiji prijavljeno pozvala Hitnu pomoć.

Nažalost, dežurni ljekar Hitne pomoći je samo mogao konstatirati smrt, a nakon uviđaja koji su obavili pripadnici Policijske uprave Mostar utvrđeno je kako sve upućuje na to da je riječ o samoubistvu.

Ipak, kako bi bile otklonjene eventualne sumnje i kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, dežurni kantonalni tužilac je za sutra naložio  obdukciju, a biće izvršena i toksikološka te druga vještačenja s ciljem potpunog rasvjetljavanja ovog tragičnog događaja.

Razlozi zbog kojih se ova mlada djevojka odlučila na ovakav čin za sada nisu poznati, a policija raspolaže samo informacijama o tome da je zadnjih dana bila povučena.

Prethodni članakNe postoji volja da se riješi politička kriza u BiH.
Naredni članakPREMIJER HERCEG S MINISTRIMA U RADNOJ POSJETI ČITLUKU