SUKOB NAVIJAČA U CENTRU MOSTARA: Do kada će Mostar biti žrtva huligana?

U centru Mostara sinoć je došlo do sukoba navijačkih grupa Red Army i Ultrasa. Ovo je jedan u nizu incidenata koji se posljednjih mjeseci događaju vrlo često, tako da obični građani strahuju za bezbjednost kada izađu u šetnju ili se nađu u prolazu.

”9.08.2023.godine oko 22,00 sati PU Mostar je obaviještena od strane više građana da je u Lenjinovom šetalištu  u toku sukob dvije grupe navijača Red Army i Ultrasa , sa kapuljačama na glavi i da se gađaju kamenjima. Odmah su na lice mjesta izašli pripadnici policije koji su primjetili grupu mlađih lica sa kapuljačama i koji su se razbježali. Pripadnici policije zatiču dva lica I.B.(2005) i S.I.(2005) koji pripadaju navijačkim grupama”, saopšteno je iz  MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Policija dodaje da je nešto kasnije u Policijsku upravu Mostar pristupio A.P.(1978) iz Mostara i prijavio da je njegov maloljetni sin O.P.(2012) napadnut u Lenjinovom šetalištu.

”Operativnim radom na terenu , pripadnici policije su došli do saznanja da je gore navedeni napad izvršio maloljetni L.Š.(2009) i da je kod sebe imao teleskopsku palicu a sa njim u društvu su se nalazili još M.K.(2009) , S.I.(2008) i I.Z.(2008). Patrola policije je otišla na adresu stanovanja L.Š. i njegovog oca upoznali sa navedenim događajem nakon čega je njegov maloljetni sin predao teleskopsku palicu koja je izuzeta. Slijedi operativni rad i preduzimanje svih zakonom predviđenih mjera”, navedeno je iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama i veče prije došlo je do napada na jedno maloljetno lice u blizini tržnog centra ”Piramida” od strane tri osobe sa kapaljučama koje su se navodno dovezle u bijelom BMW-u. Policija nije izvijestila o ovom incidentu.

U svjetlu nemilih događaja iz Atine gdje je u sukobu navijača stradao 29-godišnji mladić svakako da ima razloga za zabrinutost za bezbjednost u Mostaru.

 

Prethodni članakAco Pejović o djevojčici kojoj je spasio život: Zaplakao sam kada sam je vidio sretnu
Naredni članakUbijena žena u kafiću na KiM: Treće ubistvo za pet dana