Sudnica popunjena do zadnjeg mjesta: Oko 200 građana nije moglo da uđe u Sud BiH kako bi dalo podršku Dodiku na suđenju

Na suđenje predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika” Milošu Lukiću optuženima zbog „nepoštivanja odluka visokog predstavnika“ došao je veliki broj političara i građana zbog čega je sudnica popunjena do poslednjeg mjesta.

Kolika zainteresovanost vlada za ovo suđenje možda najbolje ilustruje podatak da svi koji su došli da daju podršku Dodiku i Lukiću nisu mogli ni da uđu u zgradu Suda BiH, pa je ispred kapije ostalo njih 200-tinjak kojima nije bio dozvoljen ulaz zbog prenatrpanosti sudnice.

Zadnji koji su pušteni unutra bili su predsjednik parlamenta Srpske, Nenad Stevandić i srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Uoči današnjeg glavnog pretresa ispred Suda Bosne i Hercegovine raspoređene su jake policijske snage, a već od 12 časova počeli su da se okupljaju i građani te pojedini funkcioneri SNSD i Republike Srpske. Dodik je u Sud BiH stigao nekoliko minuta pred početak suđenja u pratnji sina Igora.

Pred zgradom Suda i Tužilaštva BiH su brojni zvaničnici iz Republike Srpske, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ministri u Vladi Srpske, srpski ministri u Savjetu ministara, poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, drugi nosioci javnih funkcija, kao i predstavnici Srba iz FBiH.

Prethodni članakDODIK STIGAO U SUD BIH, DOČEKAN GROMOGLASNIM APLAUZOM
Naredni članakOdgođen glavni pretres; Dodik: Tužilaštvo BiH neozbiljno i neodgovorno (VIDEO)