DODIK STIGAO U SUD BIH, DOČEKAN GROMOGLASNIM APLAUZOM

Predstavnici brojnih organizacija i zvaničnici Republike Srpske ponovo su se okupili ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH u Sarajevu kako bi pružili podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Dodik je došao u zgradu Suda, a dočekan je gromoglasnim aplauzom.

Pred zgradom Suda i Tužilaštva BiH su predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predstavnici organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, ministri u Vladi Srpske, srpski ministri u Savjetu ministara, poslanici i delegati u Parlamentarnoj skupštini BiH, drugi nosioci javnih funkcija, kao i predstavnici Srba iz FBiH.

U Sudu BiH danas bi trebalo da bude održan glavni pretres u predmetu koji se vodi protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika, Miloša Lukića zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Prethodni članakPandurević poručila Šmitu: More, marš!
Naredni članakSudnica popunjena do zadnjeg mjesta: Oko 200 građana nije moglo da uđe u Sud BiH kako bi dalo podršku Dodiku na suđenju