SUĐENJE SE NASTAVLJA Ukupno 5 tužbi protiv roditelja dječaka koji je počinio masovno ubistvo u “Ribnikaru”

Višem sudu u Beogradu podnesene su još dvije tužbe protiv roditelja dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” ubio 10 i ranio šest osoba.

Dvije nove tužbe su protiv Kecmanovića podnijeli roditelji ranjene djece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj.

Tužbe su podnesene za naknadu nematerijalne štete uslijed fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnijela tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnijela i nastavnica istorije koja je teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvijek nije zakazano pripremno ročište.

Ukupno je podneseno pet tužbi

Prvu tužbu podnijelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je kćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv Kecmanovića, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloljetni K. K. učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja djela nije imao navršenih 14 godina.

Suđenje se nastavlja ove nedjelje

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati prijedlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove sedmice, piše Blic.

Prethodni članakSve više MLADIH LJEKARA odlazio u inostranstvo, više neće imati ko da ih zamijeni
Naredni članakDodik sa Mandićem u Podgorici