Stevandić: Srpska i Mađarska njeguju prijateljstvo koje nikoga ne ugrožava

БАЊАЛУКА/БУДИМПЕШТА, 13. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић на састанку са предсједником парламента Мађарске Ласлом Ковером у Будимпешти.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić razgovarao je u Budimpešti s predsjednikom parlamenta Mađarske Laslom Koverom o razvoju bilateralne saradnje između Republike Srpske i Mađarske.

Stevandić, koji boravi u posjeti Mađarskoj, izjavio je da ta zemlja i Srpska njeguju prijateljstvo koje nikoga ne ugrožava, te da će nastaviti da sarađuju.

Dodaje da dvije zemlje, između ostalog, imaju zajedničke stavove o očuvanju porodičnih vrijednosti, opasnostima od migracija, kao i u spoljnopolitičkom okviru.

– Republika Srpska i Mađarska su demokratske zemlje u kojima su sloboda mišljenja i demokratski sistem zagarantovani, gdje nema ni represije, ni cenzure, bilo da se nameće iz Evrope ili sa nekog drugog mjesta. Mi smo društva slobodnih zemalja i ljudi koji slobodno misle i sarađuju. Smatram da je to na ponos Srpske i još jednom sam zahvalio na svim dobrim stvarima koje je za nas učinila Mađarska i njeno rukovodstvo predvođeno Viktorom Orbanom – naveo je Stevandić.

Stevandić je danas u okviru posjete Budimpešti boravio i u Srpskoj osnovnoj školi i gimnaziji “Nikola Tesla” i uručio knjige za školsku biblioteku, te đacima i zaposlenim poručio da ostanu čuvari nacionalne tradicije i kulture.

U okviru dvodnevne posjete Budimpešti održani su sastanak i radna večera predsjednika Narodne skupštine Srpske sa predsjednikom parlamenta Mađarske Laslom Koverom.

Stevandić se juče sastao i sa Njegovim preosveštenstvom vladikom budimskim Lukijanom.

Prethodni članakIspunjena poslednja želja pokojnog patrijarha Irineja “Na toj poljani je čuvao ovce kao dječak, najžalije mi je što nije dočekao da je vidi” (FOTO)
Naredni članakČUDNA ODLUKA Igračima Zvezde zabranjeno davanje izjava nakon utakmice