Stevandić: Nemojte misliti da nismo u mogućnosti da zabranimo Dodiku da dolazi na sudske procese

Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da Republika Srpska ima mogućnost da zabrani predsjedniku Miloradu Dodiku da dolazi na sudske procese.

“Nemojte misliti da mi u Republici Srspkoj nemamo svoja rješenja i nemojte misliti da mi nismo u mogućnosti da zabranimo Dodiku da dolazi na sudske procese, legalnim skupštinskim odlukama i zakonima, jer mi ne prihvatamo protektorat, ne prihvatamo da nam neko drugi nameće zakone i da se moramo konsultovati sa ambasadorima ili sa nekim OHR-om prije sastanka u Sarajevu“, rekao je Stevandić nakon sastanka predstavnika stranaka iz vlasti na nivou BiH.

On je rekao da u FBiH postoji problem prihvatnja protektorata i potrebu da se stalno posavjetuju, poslušaju nekog ambasadora ili OHR .

„I imamo mentalitet suverenosti koji dolazi iz Banjaluke, zato mi uvijek stignemo spremni, usaglašeni. Sa druge strane, imamo ministre i predstavnike stranaka koji nam kažu na sastanku da ne mogu garantovati da će njihovi poslanici glasati za ono što se dogovore. Oni su žrtve te psihologije protektorata i psihologije nametnja rješenja“, izjavio je Stevandić.

On kaže da je sramota pokazivanje tolikog animoiziteta i netrpeljivosti prema Banjaluci.

„Došli smo spremni i izgubili smo ovdje sat vremena. Smatramo da sa naše strane nije bilo ništa sporno. Imamo problem što se u FBiH trojka ništa ne može dogovoriti“, poručio je Stevandić.

Prethodni članakPoznata imena uhapšenih u Trebinju
Naredni članakOglasila se 39 godina mlađa djevojka Lazara Ristovskog: Volim te baš takvog kakav jesi