SRBE U GRADSKOM VIJEĆU MOSTARA NE ZANIMA POLOŽAJ SRPSKOG NARODA VEĆ SAMO SVOJE POZICIJE

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević odbio je na sjednici Vijeća dati podršku izvještajima javnih preduzeća jer mu ne žele ustupiti informacije o nacionalnoj strukturi zaposlenih.

Podršku za borbu za prava Srba u Mostaru nije dobio od ostala tri vijećnika srpske nacionalnosti, koji su podigli ruku za usvajanje izvještaja.

Gradsko vijeće Mostara danas je raspravljalo o izvještajima o radu Aerodroma Mostar i JP Deponija i iste je usvojila.

Milivojević je u raspravi poručio upravi Aerodroma, kao i upravama svih gradskih preduzeća, da neće podržati ničiji izvještaj o radu dok mu se ne dostave informacije koliko Srba je zaposleno u javnim preduzećima.

Milivojević je rekao da zna da je to manje od 2 odsto, ali da želi jasnu potvrdu koju preduzeća neće da mu pošalju uz obrazloženje kako takve evidencije ne vode.

Milivojević im je poručio da, ako već ne znaju koliko imaju Srba, da mu pošalju koji je to broj Hrvata i Bošnjaka zaposlen, te će on lako nakon toga prebrojati.

Pozvao je ostaje vijećnike iz reda srpskog naroda da postupe isto, no HDZ-ova vijećnica Miljana Kovačević i njezin kolega Vladimir Čabrilo nisu smatrali ove informacije bitnima, te su podigli ruku za usvajanje izvještaja o poslovanju preduzeća. Milivojevića nije podržala ni vijećnica Nataša Jekić.

Ono što tvrde dobro upućeni u dešavanja u Vijeću, a o čemu su neki mediji već pisali, jeste da glas vijećnice Kovačević nije upitan, budući da čeka zaposlenje svoga supruga u gradsku administraciju, odnosno na čelo Odjela za organizaciju, pravne poslove, opštu upravu, civilnu zaštitu i vatrogastvo Grada Mostara.

Ova pozicija jedina je načelnička koja pripada srpskom narodu i koju je do sada obavljao Predrag Šupljeglav, a sada bi ona mogla preći u vlasništvo HDZ-a, koji će preko svoje vijećnice Kovačević i njezinog supruga, preuzeti i tu zadnju srpsku poziciju u Gradskoj upravi.

I pored činjenice da za zapošljavanje Srba u javna preduzeća nema podršku ni onih vijećnika koji se izjašnjavaju kao Srbi, Milivojević je ipak kazao da želi da se ovo preduzeće razvija i raste i da je i prije nekoliko dana zamolio institucije Srbije da razmotre povezivanje Beograda i Mostara i pomoć pri ostvarivanju ovakvog projekta.

“Ovaj problem za mene nije mali i ovim želim da skrenem pažnju na njega, a pozivam i ostale kolege da me podrže. JA neću glasati ni za jedan izvještaj dok se na ovo pitanje ne počne gledati ozbiljno”, poručio je na kraju Milivojević.

 

Prethodni članakMILIVOJEVIĆ ZATRAŽIO DA MU SE MATERIJALI DOSTAVLJAJU NA SRPSKOM JEZIKU I ĆIRILICI
Naredni članakMuzej Žitomislić: Izložba slika Mirka Kujačića