MILIVOJEVIĆ ZATRAŽIO DA MU SE MATERIJALI DOSTAVLJAJU NA SRPSKOM JEZIKU I ĆIRILICI

”Tražim da mi se materijali za sjednicu i dokumenti dostave na srpskom jeziku i ćirilici”, rekao je zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević da današnjoj sjednici.

Milivojević je svoj zahtjev uputio kroz vijećničku inicijativu koju je uputio Stručnoj službi Gradskog vijeća Grada Mostara.

”U protekle tri godine nekad sam se s čuđenjem odnosio ka određenim prepirkama i shvatanjima, da se određeni jezici ne razumiju; misleći da svi s manjim varijacijama razumijemo i govorimo istim”, rekao je Milivojević, dodajući da je očiglednoga se na tome kupe određeni politički poeni i rade igrarije, pa je on odlučio da bude dio svega.

Također, u inicijativi je zatražio da se i ostalim srpskim vijećnicima i imenovanim rukovoditeljima omogući da odaberu jezik i pismo na kojem će dobivati materijale, a pravna osnova za to je Zakon o službenoj upotrebi jezika i pisma i države i Federacije.

Poslao je i inicijativu kada je u pitanju selo Hodbina, a koji se odnosi na prikupljanje otpada koji zbog ne dolaska JP Parkova na sve lokacije, završava na nepropisnim mjestima. Zatražio je da JP Parkovi skupljaju otpad i u ulicama u kojima to do sada nisu radili.

Izrazio je zahvalnost predsjedniku Gradskog vijeća i gradonačelniku što su proteklog vikenda ugostili na primjeren način patrijarha srpskog Porfirija i što su svi zajedno iz Gradske vijećnice poslali poruku mira, razumijevanja i što je ta posjeta pokazala Mostar u nekom boljem svjetlu.

“Na donatorskom ručku su prikupljena znatna sredstva. Predsjednik Srpske je obećao znatna sredstva, kao i predsjednik Srbije. Imamo nadu da će hram biti obnovljen i da će cijeli kompleks biti sređen i da će grad dobiti značajnu znamenitost koja će uljepšati grad”, rekao je Milivojević.

Prethodni članakDanas sjednica Gradskog vijeća Mostara
Naredni članakSRBE U GRADSKOM VIJEĆU MOSTARA NE ZANIMA POLOŽAJ SRPSKOG NARODA VEĆ SAMO SVOJE POZICIJE