Španska policija uhapsila hrvatskog državljanina sa 30 kilograma heroina

Španska policija je na benzinskoj pumpi na autoputu Salnes u Galiciji zaustavila vozača, hrvatskog državljanina, kod kojeg je u gepeku automobila pronađeno 30 kilograma heroina.

Vozač je upravljao kombijem slovenačke registracije, koji je sa 30 kilograma heroina pronađen 18. oktobra, kao rezultat policijske istrage koja je počela sredinom avgusta nakon saznanja o međunarodnoj akciji uvoza velikih količina heroina u Španiju i Portugal, prenosi hrvatski portal Indeks.

Istražitelji smatraju da je droga porijeklom iz Irana. Prethodno je bila sakrivena u Holandiji nakon čega je uvežena u Španiju preko Pirineja.

U akciji pod nazivom “Operacija Baba,” kombi je lociran u Salnesu i u ranim satima od srijede do četvrtka agenti su pretresli vozilo.

U kamionu je pronađen skriveni dio “savršeno dizajniran” da sakrije 30 vakumski zapečaćenih paketa, od kojih je svaki sadržao kilogram heroina.

Vozač je uhapšen i priveden u policijsku stanicu gdje je odbio da da izjavu policiji. Određen mu je privremeni pritvor bez mogućnosti plaćanja kaucije. Protiv njega se vodi istraga za krivično djelo protiv javnog zdravlja.

Zaplijenjeni heroin ima personalizovan pečat na persijskom jeziku, što u prevodu znači “dobro urađeno”, prenosi Indeks.

Prethodni članakHiljade ljudi u Sarajevu na skupu podrške Palestini
Naredni članakPutin upozorio Nijemce: Što dalje od Šredera, to bliže veličanju nacista