Spajić: Imamo većinu veću nego što je očekivano

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore i lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić izjavio je nakon večerašnjeg razgovora sa potencijalnim učesnicima nove parlamentarne većine da je održan “konstruktivan sastanak”.

– Odredili smo dinamiku sljedećih koraka. Sada radimo na kreiranju sporazuma. Ne bih govorio o subjektima, ali imamo veću većinu nego što je očekivano – rekao je Spajić, ali nije odgovorio na pitanja ko će biti predsjednik Skupštine Crne Gore, prenijele su Vijesti.

Prema njegovim riječima, večerašnji sastanak rezultat je jučerašnjih bilateralnih razgovora koje je održao sa potencijalnim partnerima, nakon čega se izrodio i novi model buduće vlasti.

Spajić je večeras u Podgorici razgovarao sa liderom Albanske alternative Nikom Đeljošajem, predsjednikom Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem i funkcionerima te partije Borisom Bogdanovićem i Momom Koprivicom, liderima koalicije Za budućnost Crne Gore Andrijom Mandićem i Milanom Kneževićem, liderom SNP Vladimirom Јokovićem i funkcionerom te partije Draganom Vukićem, kao i sa predsjednikom Saveza građana CIVIS Srđanom Pavićevićem.

Izvori, bliski učesnicima pregovora, kažu da je izvjestan ulazak Albanskog foruma u novu vladu, dok se to ne može reći za Albansku alijansu koju predvodi Genci Nimanbegu.

Prema navodima Vijesti, Spajić se nije danas sastao sa aktuelnim premijerom i liderom GP URA Dritanom Abazovićem, iako se o tome spekulisalo u medijima.

Prethodni članakNumerolozi otkrivaju koga očekuje veliki dobitak
Naredni članakDr Ranko Rajović: Ovo je ubjedljivo najbolja aktivnost na koju treba da upišete svoje dijete