SNAŽNIJA PODRŠKA POVRATNICIMA NA PODRUČJU MOSTARA I HERCEGOVINE

Ministarstvo za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske daće snažniju podršku socijalnim, humanitarnim, kulturnim i obrazovnim aktivnostima srpskih povratnika na području Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona preko Kancelarije Republike Srpske u Mostaru,  izjavio je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

On se danas u Mostaru sastao sa šefom Kancelarije Republike Srpske u Mostaru Goricom Rašović i zaposlenim u Kancelariji sa kojima je razgovarao o položaju srpske zajednice u Mostaru, te saradnji institucija Republike Srpske sa institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

Ministar Klokić naveo je da će nastojati da se osnaži saradnja Kancelarije u Mostaru sa Sekretarijatom za raseljena lica i migracije, ali i sa Ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica Federacije u cilju kvalitetnije realizacije podrške povratnicima na području Hercegovine.

”Razgovarali smo i o jačanju saradnje Kancelarije Republike Srpske sa predstavništvima Republike Srpske u Beogradu i Beču, kao i o mogućnostima da se određene aktivnosti i projekti vezani za povratnike na ovom području u budućnosti realizuju preko Kancelarije u Mostaru. Raduje me da su već dogovoreni jako kvalitetni projekti koji će pomoći povratničkom stanovništvu u Mostaru i Hercegovini, te mladima i djeci ”, kazao Klokić.

Prethodni članakHaos u Beogradu: Žestok sukob navijača Partizana i Zvezde pred derbi
Naredni članakKaran opoziciji: Majci Slavki i Branislavu izrazite brojevima svoj nedostatak patriotizma i saosjećanja