Šeranić obišao objekat nove bolnice

U okviru posjete Trebinju, ministar zdravlja i socijalne zaštite Vladi Republike Srpske Alen Šeranić, obišao je danas i radove u novoj bolnici. Istakao je da će izgradnja ove bolnice značajno olakšati organizaciju i primarne i sekundarne zdravstvene mreže, a odluka o konačnom namjenu prostora u staroj bolnici biće donesena nakon detaljnih analiza.

“Dobrom dinamikom napredujemo i ono što je važno polako prelazimo u fazu projekta istom opremom. S druge strane, nastavljaju se aktivnosti na vanjskom uređenju. Dalje sve ide u skladu sa ugovorom i nadam se da ćemo sljedeće godine svi zajedno imati priliku da se otvorimo “, kazao je Šeranić.

S obzirom na visoku temperaturu, ministar je naveo da je izvođačima radova dao jasan plan kako i na koji način će radnici raditi i ponašati se u ovim situacijama, a ujedno apelovao i na radnike kao i na sve građane da primjenjuju adekvatnu hidrataciju tokom dana.

Direktor Bolnice Trebinje, Nedjeljko Lambeta je kazao da i ovim putem poziva mlade doktore da se jave na specijalizaciju.

“Tim ministarstva je svaki mjesec ovdje i svi zajedno pokazujemo koliko je ovaj projekat značajan. Takođe, moram reći da Bolnica Trebinje nastavlja trend pozitivnog poslovanja što pokazuje i ovaj polugodišnji izvještaj”, kaže Lambeta.

Vukota Pušara, odgovorni rukovodilac izvođenja radova na objektu nove bolnice u Trebinju kaže da se radi prema ugovoru, da tako teče dinamika. Nakon grubih radova, nastala je faza instalaterskih i zanatskih radova. Težište radova je trenutno unutra, pa velike vrućine ne smetaju radnicima da obavljaju planirane poslove, s obzirom kako kaže, Pušara, unutra je veoma prijatno za rad.

“Mi smo u poodmakloj fazi zanatskih radova. Grijanje i hlađenje je u dobroj fazi. Što se tiče elektroradova, sve takođe ide dinamikom. Okolno uređenje se nastavlja na jesen, tako da ove vrućine neće uticati na dinamiku. Težimo da napravimo reprezentativan objekat. Nedavno nevrijeme nije nanijelo štetu novom objektu jer postoje ljudi koji o svakoj sitnici razmišljaju, čak i kad spavaju“, zaključio je Pušara.

Bolnica 2.jpg (736 KB)

Bolnica 3.jpg (907 KB)

Prethodni članakŠeranić: Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja dobija bolje uslove
Naredni članak„Nema jake Srbije bez jake Republike Srpske“ Brnabićeva se obratila poslanicima Narodne skupštine Srpske