Šeranić: Izgradnjom nove bolnice i trebinjski Dom zdravlja dobija bolje uslove

Nakon izgradnje nove bolnice u Trebinju i primarna zdravstvena zaštita biće na višem nivou, a Dom zdravlja će imati bolje uslove, pošto će biti prošireni kapaciteti za rad.

Rečeno je ovo nakon sastanka ministra zdravlja i socijalne zaštite RS Alena Šeranića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića.

„Prvo moramo ispuniti pravno-formalne uslove, da se jasno naznače koji prostori se nalaze u zgradi bivšeg medicinskog centra, gdje su sada i Bolnica i Dom zdravlja. Moramo vidjeti koje su potrebe Doma zdravlja, kako bi se sve potrebne službe primarne zdravstvene zaštite locirale u postojećem objektu. Biohemijski laboratorij, koji je sada u sastavu Bolnice, trebalo bi da ostane za potrebe Doma zdravlja i slično“, naveo je Šeranić.

On je dodao da se razgovara io mogućnosti da se na prostoru sadašnje bolnice, nakon preseljenja sekundarne zdravstvene zaštite u novom objektu, otvori dom za stare ili za palijativnu njega.

Ministar Šeranić je pohvalio program koji provodi trebinjsku gradsku upravu kojom se sufinansira boravak člana porodice koja je u pratnji osoba koje se leče u zdravstvenim centrima izvan Trebinje.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da porodica Galeb, a nakon smrti Slobodana Galebe, nije odustala od projekta izgradnje objekta Centra za socijalni rad i najavio da će uskoro početi radovi.

„Grad je podnio zahtjev da se zgrada trenutne bolnice stavi na raspolaganje, za dom za stare ili nešto drugo od javnog interesa, ali da i ubuduće bude u funkciji. Uslovi za pružanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite će, nakon izgradnje novog objekta bolnice, biti na višem nivou“, istakao je on.

Prethodni članakUžas u Gradišci: Iz Save izvučen leš muškarca
Naredni članakŠeranić obišao objekat nove bolnice