Savjet ministara: O privremenoj suspenziji i smanjenju carinskih stopa pri uvozu

Savjet ministara razmatraće danas prijedlog odluke da do 31. decembra naredne godine privremeno budu suspendovane i smanjene carinske stope prilikom uvoza određene robe.

Ova tačka dnevnog reda je prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, kao i Analiza trgovinske razmjene poljoprivredno-prehrambenih proizvoda BiH sa svijetom za period 2019. do 2022. godine.

Na prijedlog Ministarstva transporta i komunikacija očekuje se da će biti riječi o prijedlogu memoranduma o razumijevanju između Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Agencija za civilno vazduhoplovstvo Crne Gore i Sjeverne Makedonije i Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva Turske o međusobnoj saradnji, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Ministri bi trebalo da razmatraju i Informaciju o nemogućnosti realizacije odluke o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH Društvu Crvenog krsta BiH u svrhu pružanja međunarodne pomoći Crvenom krstu Ukrajine za pomoć u lijekovima i drugim potrepštinama i prijedlogu odluke o prestanku važenja ranije odluke o odobravanju sredstava za tu namjenu.

Direkcija za ekonomsko planiranje dostavila je na dnevni red sjednice Prijedlog srednjoročnog programa rada Savjeta ministara za period 2024-2026. godine, te Informaciju o kretanju makroekonomskih pokazatelja za period januar-jun 2023. godine, dok je Ministarstvo civilnih poslova u Savjetu ministara na dnevni red dostavilo prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju savjeta za nauku BiH.

Početak sjednice zakazan je 12.00 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH u Sarajevu.

Prethodni članakRunić: Srbi iz povratničkih opština u Federaciji BiH opet idu u izbjeglištvo
Naredni članakKlokić: “Dani Srpske u Srbiji” – veza srpskog naroda sa obje strane Drine