Radanović: Federalni organi sprovode silu iznad prava

Prosto je nevjerovatno da federalni organi i danas sprovode silu iznad prava, a očigledan primjer za to je današnji pokušaj deložacije Srbina Dragana Zlatkovića iz Mostara koji u svom stanu legalno živi već 40 godina, izjavio je Srni predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović.

“Federalni organi ne poštuju ni presude federalnih sudova, ni notarske isprave i zato ih u ime Odbora pozivam da prestanu da krše sopstvene propise”, rekao je Radanović.

On je pojasnio da je u ovom konkretnom slučaju riječ o stanu koji je otkupljen prije rata i poslije je u sudskom postupku utvrđeno da je vlasnik ostao onaj ko je i bio nosilac stanarskog prava prije rata.

“Ako je nadležni notar utvrdio da su ispunjeni uslovi za sklapanje ugovora kojim je pravo sa jednog lica preneseno na drugo, onda je postojao pravni osnov za takvo postupanje. Osnovni postulat u imovinskom pravu – niko ne može na drugog prenijeti više prava nego što sam ima – ispoštovao je notar tako što je dozvolio da jedno lice prenese pravo na drugog vlasnika”, rekao je Radanović.

Zaposleni u Gradskoj upravi Mostara došli su na vrata stana u centru grada da deložiraju Srbina Dragana Zlatkovića koji je izjavio Srni da je bolestan, da nije otvorio vrata i da je deložacija odgođena.

“U šoku sam. Došli su da me deložiraju iz mog stana u kojem živim 40 godina, ovdje mi je lična, vozačka, zdravstveno osiguranje, posao, staž. Moj stan su dali izvjesnom Ivici Gudeljeviću iz Brčkog. Zamislite apsurda da smo sa Gudeljevićem zbog svog stana 20 godina po sudovima. Sve presude su išle u našu korist, odnosno korist mog pokojnog oca”, rekao je Zlatković.

Zlatković je istakao da su Kantonalni sud u Mostaru i Vrhovni sud Federacije BiH presudili u korist Zlatkovića, ali da sve to nije dovoljno.

Prethodni članakOcjena ekonomista: M:tel nadmašio Dojče Telekom po prinosu od dividende
Naredni članakNajmanje 550 hodočasnika preminulo u Meki zbog toplotnog udara (VIDEO)