Predstavnici trojke na sastanku s partnerima iz HDZ-a BiH

U Mostaru je, u zgradi HDZ-a BiH, počeo sastanak koalicijskih partnera koji čine vlast na nivou Federacije BiH. Na sastanak su stigli predsjednici SDP-a, NiP-a i Naše stranke, Nermin Nikšić, Elmedin Konaković i Edin Forto sa saradnicima.

Podsjetimo, ovaj sastanak, označen kao hitni, dogovoren je jučer između Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, i Nikšića u Mostaru. Kao prioritetne teme sastanka navedene su Izborni zakon BiH te ostali uvjeti neophodni za otvaranje pregovaračkog procesa s EU.

Inače, na jučerašnjem sastanku između Čovića i Nikšića govoreno je o saradnji partnera u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti na federalnom i državnom nivou, kao i funkcioniranju vlasti te predstojećim projektima i potrebnim zakonskim rješenjima u 2024. godini. Također, ragovano je o donošenju budžeta na federalnom i državnom nivou.

Zanimljivo, iz HDZ-a BiH nije bilo zvanične najave za današnji sastanak, a predstavnici trojke nisu se obraćali novinarima, izuzev Konakovića koji je kazao da će „sastanak trajati par sati“. Avaz

Prethodni članakĆurić organizovao prijem za predstavnike udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata
Naredni članakSRPSKA SLAVI DAN REPUBLIKE-POČEO SVEČANI DEFILE, ULICE BANJA LUKE PREPUNE LJUDI