PODRUČJA BEZ SIGNALA Eplova satelitska funkcija dobila novu opciju za pomoć na ulicama

Oni koji koriste Eplov Ajfon 14 ili Ajfon 15 sada mogu koristiti Verizonovu uslugu za pomoć na ulici.

Iz Epla kažu da korisnici usluga američke telekomunikacijske kompanije mogu koristiti novu funkciju na uređajima koji koriste Ajos 17.2 ili noviji, kao i Verizonovu SIM karticu.

Verizonov program pomoći na ulici ivodi “Signature Motor Club”, koji je u vlasništvu “Allstatea”, a nudi pomoć korisnicima kada imaju problema s automobilima, čak i kada koriste vozilo prijatelja ili “rent-a-car”. Usluga uključuje šlepanje do 16 kilometara, korištenje vitla, dostavu goriva, klemanje, vulkanizerske usluge i drugo. Verizon nudi mogućnost pretplate od 4.99 dolara (oko pet evra) mjesečno, ali je usluga dostupna i onima koji nisu pretplatnici.

Epl je već uveo satelitsku uslugu pomoći na ulici u partnerstvu sa “American Automobile Associationom”, te tako omogućava korisnicima da dobiju pomoć i kada se nađu u području bez mobilne mreže. Kompanija nudi dvije godine besplatne usluge plus svoju “Emergency SOS” uslugu kada se kupi ili aktivira novi Ajfon 14 ili Ajfon 15 (nedavno je produžen rok za postojeće vlasnike Ajfona 14 za dodatnih godinu), no i dalje se moraju platiti usluge pomoći na ulici ukoliko korisnik nije član AAA, prenosi Klix.

Verizonov program pomoći na ulici predstavlja dodatnu opciju u slučaju problema s vozilom u udaljenom području, kao i za one koji nisu članovi AAA.

Prethodni članakPrisjetila se početka karijere: Milica Pavlović prošla kroz pakao zbog prve pjesme
Naredni članakNA KOZARI GODIŠNJI SASTANAK SA ŠEFOVIMA PODRUČNIH JEDINICA I KANCELARIJA