Počelo Evropsko prvenstvu u plivanju za juniore, Lana Pudar najveći bh. adut za medalju

Danas je u Beogradu počelo Europsko juniorsko prvenstvo u plivanju koje će trajati od 3. do 9. jula. Na njemu će učestvovati 583 najbolja mlada plivača Starog kontinenta, koji dolaze iz 40 država i 583 plivača.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati 14 plivača i to: Lana Pudar, Danis Harmandić, Iman Avdić, Kenan Dračić, Ahmed Hasaković, Affan Salispahić, Aleksa Đukanović, Ali Čorbo, Ajša Gušić, Aiša Huremović, Arian Kadić, Lamija Čaušević, Stefan Purišić i Boris Blažević.

Vođa tima je Damir Đedović, glavni trener reprezentacije je Goran Grahovac, a u Beogradu su još i treneri Ilija Malčić, Evelin Avdić i Mladen Čeko.

Najbolja bh. plivačica i jedna od najboljih mladih svjetskih plivačica Lana Pudar, najveća je uzdanica  i neko od koga se najviše očekuje na ovom prvenstvu.

Prošlogodišnja dvostruka juniorska prvakinja Evrope i jednom viceprvakinja Evrope, svoj prvi nastup imat će u srijedu 4. jula u kvalifikacijama discipline 100 metara delfin.

Pored ove discipline, Lana će nastupiti u disciplinama 50 i 200 metara delfin, koje su na programu u petak, subotu i nedjelju.

Prema riječima ljudi iz Laninog tima, ona je vrlo spremna i motivisana da se u Beogradu predstavi u najboljem svijetlu i nadaju se da će se naša zastava i ovaj put više puta zavijoriti na pobjedničkom postolju.

Prethodni članakZadužbina srca, donacija knjiga se nastavlja
Naredni članakNešić: BiH bezbjedna, a neodgovorni političari žele prikazati da nije